Završeno utopljavanje fasade na centralnom objektu Osnovne muzičke škole

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Direktor Osnovne muzičke škole Istočno Sarajevo Dalibor Jović izjavio je Srni da je utopljavanje fasade na centralnom objektu u Istočnom Novom Sarajevu završeno, te da predstoji spoljašnje uređenje, kada vremenski uslovi to dozvole.

Jović je napomenuo da je u oktobru prošle godine potpisan ugovor o rekonstrukciji i utopljavanju fasade na objektu Osnovne muzičke škole, ukupne vrijednosti oko 113.698 KM.

Dio sredstava je obezbijedila opština Istočno Novo Sarajevo, a drugi dio sredstava kao drugi investitor, obezbjeđuje humanitarna organizacija Katolička služba pomoći /CRS/.

Jović je zahvalio opštini koja je imala razumijevanja za potrebe ove ustanove, kao i humanitarnoj organizaciji CRS koja sprovodi projekat „PRO-budućnost“.

„Završeno je utopljavanje fasade, postavljena je kamena vuna, urađen je spoljašni izgled fasade. Preostalo je uređenje oko škole, te postavljanje betonskih ploča. Sve je spremno za početak drugog polugodišta i sigurno da će učenicima sada biti još prijatniji boravak u našoj ustanovi“, istakao je Jović.

Jović je napomenuo da će se nastava odvijati u prostorijama škole, a časovi će trajati po 30 minuta za sve učenike.

On je dodao da je tako bilo i u prvom polugodištu, da se sporadično dešavalo da je neko od učenika pozitivan na virus korona ili da je u izolaciji, ali da situacija nije bila alarmantna.

„Što se nastavnog osoblja tiče, sve je redovno i trenutno nema zaraženih virusom korona“, naveo je Jović, napominjući da osim centralne škole u Istočnom Novom Sarajevu, postoji i područno odjeljenje na Palama, čije su prostorije u Sportsko-poslovnom centru “Peki“.

Jović je rekao da škola ima šest odsjeka – za klavir, violinu, solo pjevanje, harmoniku, flautu i gitaru, kao i da je trenutno upisano 394 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare