Završeni radovi i u Ulici Ive Andrića

3

Postavljanjem novog asfaltnog sloja danas su okončani radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u Ulici Ive Andrića u naselju Koran, čime je uspješno nastavljena realizacija prvog ovogodišnjeg ciklusa obnove i izgradnje putne infrastrukture na području opštine Pale.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će već sutra poslije podne radovi biti nastavljeni i na putu u naselju Vujalice.

Ranije je u potpunosti rekonstruisana Ulica Trećeg aprila, dok su nedavno okončani i radovi u Ulici Desanke Maksimović, uključujući tu i asfaltiranje novoizgrađenog mosta prema naselju Obilićevo-Luke, kao i izgradnju više od osamdeset novih parking mjesta duž ove nove, po svim parametrima savremene gradske saobraćajnice.

On je dodao da se izvode i radovi na putu za Podvitez, da je dinamika solidna, imajući u vidu i činjenicu da se na toj saobraćajnici, radi zaštita dijela uz rijeku Repašnicu, izvode i tehnički nešto zahtjevniji radovi na izgradnji potpornog zida.

Jugović ističe da se radi i nova pješačka staza na potezu od zgrada fakulteta do Tržnog centra „Best“, što jeste manji projekat, ali su ga građani kandidovali kao potrebu, na šta je lokalna zajednica pozitivno odreagovala.

„U toku prvog ciklusa, za koji su okončane i sve procedure u oblasti javnih nabavki i izabrani izvođači radova, biće rekonstruisani dijelovi sedam ulica, dok će u drugoj fazi biti realizovani i poslovi u još toliko saobraćajnica u svim dijelovoma opštine“, poručio je Jugović.

Opština Pale će tokom ove godine samo za projekte u oblasti obnove i izgradnje putne infrastrukture izdvojiti više od dva miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kakav je ovo neboder na predzadnjoj slici, ko dade dozvolu za ovo mati mila, kakvo ruglo. A ovakav asfalt mora da bude gdje god da se mrdne, pa i na selo s tri kuće, registracije su preskupe i putevi treba i moraju biti tip-top. Problem je sto sav taj novac koji se slije u budžet po osnovu registracija ide na druga mjesta, a ne na puteve…

ma zbog nebodera je i popravljena ulica…

Ništa neobično, u Palama su sve zgrade tako sagrađene, po pricipu gdje god nađeš zgodno mjesto ti zgradu posadi, na šta ona liči, kako je okrenuta, uklapa li se u okolinu, uopšte nije bitno. Koliko je zgrada napravljeno u poslednje vrijeme da su vodili računa, Pale su mogle dobiti izgled lijepog novog grada koji se širi, ovako ne liči ni na šta, za razliku od npr, Lukavice koja poprima konture jednog savremenog gradića. Šta je sa placevima uz magistralu prema Famosu, samo stovarišta od njih napravili.