Završeni „Julsko-avgustovski dani kulture i sporta“

0

MILIĆI – Aukcijom slika, nastalih tokom Druge međunarodne likovne kolonije „Boksit i boje“, te takmičenjem amatera pjevača, u Milićima je završena manifestacija „Julsko-avgustovski dani kulture i sporta“, čiji je pokrovitelj i organizator bila kompanija „Boksit“ iz Milića.
Na svečanosti, upriličenoj sinoć povodom završetka manifestacije, predsjednik kompanije „Boksit“ Rajko Dukić rekao je da je manifestacijom obilježeno 56 godina postojanja ove kompanije, da je s tim ciljem organizovano niz kulturno-sportskih i zabavnih sadržaja, koji su privukli veliki broj građana opštine i gostiju iz regije.

Dukić je rekao da je kompanija za organizovanje ove manifestacije izdvojila 100.000 KM, a da su planovi za narednu godinu još ambiciozniji.

„Imaćemo programe međunarodnog karaktera i više prijatelja koji žele sa nama da se druže i da uživaju u ovome dobru koje mi decenijama zajednički stvaramo“, dodao je Dukić.

U okviru ovogodišnje manifestacije organizovani su festival folklora i etno-muzike, Druga međunarodna likovna kolonija, pozorišne predstave, takmičenja u malom fudbalu, košarci, tenisu i plivanju, te takmičenje pjevača amatera.

Jubilej Kompanije obilježen je i otvaranjem novog pogona-mljekare, te dodjelom ključeva i useljenjem nove stambene zgrade, koju je investirala i izgradila Kompanija „Boksit“.

Svečanost su sinoć u „Boksitovom“ ugostiteljsko-turističkom kompleksu „Motel Milići“ svojim nastupima uljepšali i članovi folklornih ansambala kulturno- umjetničkih društava „Boksit“ iz Milića i „Semberija“ iz Bijeljine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare