Završene Nikoljdanske svečanosti u vrtiću

0

SOKOLAC – Sječenjem slavskog kolača u prisustvu sveštenika Crkvene opštine Sokolac i uz svečani ručak, oko 130 mališana sokolačkog vrtića proslavilo je Svetog Nikolu, krsnu slavu ove predškolske ustanove.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac Biljana Kosorić rekla je novinarima da već 23. godinu mališani ovdje obilježavaju krsnu slavu Svetog Nikolu, arhiepiskopa, čudotvorca i zaštitnika djece.

„Čin lomljenja slavskog kolača završna je svečanost u kojoj smo nizom programskih sadržaja obilježili ovaj praznik zahvaljujući sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, uz čiju saradnju smo ove aktivnosti realizovali u proteklih desetak dana“, istakla je Kosorićeva.

Ona je zahvalila predstavnicima opštine Sokolac za neizostavnu podršku koju lokalna vlast pruža u radu Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Direktor sokolačkog vrtića najavila je pozorišnu predstavu u izvođenju glumaca „Poletarca“ iz Beograda i novogodišnju priredbu na kojoj će biti podijeljeni novogodišnji paketići u ovoj ustanovi 26. decembra.

Prema njenim riječima, ovom aktivnošću biće zatvorena kalendarska godina u ovoj ustanovi i početi realizacija novog programa posvećenog predstojećim praznicima.

Starješina sokolačkog hrama Svetog proroka Ilije protojerej Ilija Čupić naglasio je da sveštenici svake godine počinju i završavaju Nikoljdanske svečanosti sa djecom i podsjetio da su u sokolačkom vrtiću Nikoljdanske svečanosti počele 13. decembra pričešćem dječice, radionicom sa roditeljima o temi „Sveti Nikola“, a potom i priredbom u Duhovnom centru „Lazarica“.

„Zajednička je duhovna radost za sve nas da obilježavamo svetitelje koji su nama primjer i uzor kako trebamo mi svi da živimo takav život“, rekao je Čupić.

On je istakao da je današnji čin sječenja slavskog kolača u vrtiću najbolji način da se završe ove svečanosti s ciljem da sve učesnike duhovno osvježi i na najljepši način obraduje djecu koja su temelj društva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare