Završena rekonstrukcija dijela dalekovoda Kaljina

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac završena je rekonstrukcija dijela deset kilovoltnog dalekovoda Kaljina, u dužini od 30 kilometara i postavljeno 70 novih stubova, rekao je Srni upravnik elektrodistributivne radne jedinice Sokolac Srđan Knežević.

On je naglasio da je uz rekonstruciju dalekovoda prokresana kopletna trasa u dužini od 50 kilometara.

„Završeni su radovi na predviđenih 30 kilometara dalekovoda Kaljina, od Sokoca do Putosela, a na preostalih dvadesetak kilometara radovi će biti završeni u avgustu, prema dogovoru sa vlasnicima parcela, nakon što se završi koševina trave i poljski radovi u selima kroz koje dalekovod prolazi“, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, uporedo sa zamjenom dalekovodnih stubova rađen je i raskres/prokres rastinja/ na trasi od 50 kilometara.

On je zahvalio za strpljenje i razumijevanje potrošačima koji se snabdbijevaju sa dalekovoda Kaljina, koji su zbog radova dvadesetak dana ostajali bez struje od 7.00 do 15.00 časova, a ponekada i do 19.00 časova.

Knežević je naglasio da je veliki dio posla završen jer više neće dolaziti do čestih prekida u elektrosnabdijevanju na ovom deset kilovoltnom dalekovodu ukupne dužine oko 117 kilometra, koji najvećim dijelom prolazi kroz šumovite predjele i u zimskom periodu teško pristupačne.

„Nastojimo da otklonimo sve prepreke u redovnom elektrosnabdijevanju potrošača na području opštine Sokolac i idemo dalje. U julu počinju radovi na rekonstrukciji dijela dalekovoda Unis“, najavio je upravnik radne jedinice Sokolac.

Elektrodistributivna radna jedinica Sokolac, djeluje u okviru preduzeća „Elektrodistribucija“ Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare