Završena radionica animiranog filma

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je okončana četvorodnevna radionica animiranog filma za osnovce „Poezija animacije“. Radionica je završena prikazivanjem radne verzije animiranog filma „Šupljoglava igla“, koji su sačinili polaznici radionice po tekstu pjesme Duška Milanovića.
Animirani film nastao je uz mentorstvo Zorana Stefanovića i Dejana Dabića iz Studija crtanog filma 98 Niš, te Vitomira Mitrića i Aleksandre Mitrić Štifanić iz „Forum teatra“.

„Ovo je prvi animirani film Studija po tekstu savremenog pjesnika, što mi je posebna čast. Uloženo je mnogo truda da se za ovako kratko vrijeme napravi odličan animirani film“, rekao je Milunović.

On je istakao da su djeci izuzetno važni sadržaji poput radionice animiranog filma, naročito u vrijeme kada je njihova pažnja usmjerena na nove tehnologije.

Dabić je napomenuo da ova radionica, u organizaciji „Forum teatra“ Istočno Sarajevo i Studija crtanog filma – SCF 98 iz Niša, predstavlja nastavak uspješne saradnje započete u oktobru 2010. godine kada je realizovan crtani film „I beba crtani treba“.

„Polaznici su ove godine radili sa lutkama, crtali likove i bojili pozadine, korigovali slike i pokrete u kompjuteru, ispisivali špicu“, dodao je on.

Konačna verzija „Šupljoglave igle“ biće prikazana u oktobru, u okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog igranog filma „Prvi kadar“.

Radionicu animiranog filma pohađalo je 17 učenika osnovnih škola Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo, koji su savladali osnove animacije.

Radionicu su sufinansirali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare