Završena Liga rekreativaca 2012/13

0

Tokom vikenda u SC Olimp majstori fudbalske igre odigrali su posljednje 22. kolo i spustili zavjesu na Ligu rekreativaca u malom fudbalu Pale u sezoni 2012/2013.

U susretu između SDS kafe Bari i „kafedžija“ iz Bolera nije bilo iznenađenja, slavi Bari razultatom 8:3. Sportske kladionice Astra ostvarile su novu pobjedu nadigrali su Rosonere 9:5, a u duelu Kafe Čarli i Ćaće, jače su Ćaće, bilo je 5:3. U sportskom okršaju između Velikih Šuma i Head Shopa do pobjede dolaze Velike Šume razultatom 5:2, Majnexu pripada derbi protiv MDM, slavi sa 2:1.

Igralo se u duhu fer pleja, a strijelci su bili „raspucani“, daju 43 gola.


Izvanrednom igrom i sa tri pogotka Predrag Karišik – Benzama /Ćaće/ potopio je Kafe Čarli i igrač je kola.

Vrata dobro „kapija“ i čuva Radoslav Marić – Kere /Velike Šume/ i golman je kola.

Tim kola: Radoslav Marić – Kere, Goran Radović, Đorđe Dragutinović, Predrag Karišik – Benzema, Rajko Cicović, Miljan Radović.

Poslije odigranog 22. kola, prvi kroz cilj zasluženo prolazi SDS kafe Bari, ekipa koja je tokom takmičenja pokazala najviše. Ukomponovana je od spremnih i provjerenih fudbalskih majstora: Srđana Delipare, Milana Karne, Stanislava Guje, Gorana Radovića, Miljana Stjepanovića – Skale, Ognjena Mađarevića, Dražena Dodera, kapitena Darka Regoje – Batistute, Srđana Radovića, Dražena Furtule – Furge, Aleksandra – Saše Karadžića, a sigurnost u igri daje pouzdani golman Rade Čolaković.

Iskusni zaljubljenik malih fudbalskih terena i jedan od stubova pobjedničkog sastava uz to i „coach“ Aleksandar – Saša Karadžić poslije posljednjeg kola nije krio zadovoljstvo ostvarenom igrom i postignutim razultatima svoje „momčadi“. Ispred ekipe uputio je čestitke svim sportskim rivalima na izvanrednoj i odličnoj borbi, a posebno se zahvalio SC „Olimp“, Zoranu Ćosiću i njegovoj „ekipi“ na gostoprimstvu. Smarta da je takmičenje bilo „pravo“, kvalitetno i neizvijesno, presudilo je zajedništvo i ne malo fudbalsko znanje „družine“ SDS kafe Bari, uz to postižu najviše, a primaju najmanje golova pa smatra da je pehar došao u prave ruke.

Alfa i omega Velikih Šuma Radislav Petrović – Gene poslije proljećnog remonta, „frizirao“ je sastav od spremih i dokazanih fudbalskih majstora, doveo je ekipu da pehara i vicešampionskog trona, a postavu čine: golman Radoslav Marić – Kere, Bojan i Rade Gluhović, Rajko i Dragan Cicović, Milan Govedarica – Govi, Miloš Elez, Mićo Lazarević, Zoran Trbo i  „šef parade“, kapiten Radislav Petrović – Gene.

Sa istim brojem bodova 41 kao i drugoplasirani, ali zbog slabijeg skora u međusobnim duelima, treće mjesto pripada sastavu MDM, koje krasi zajednički duh, čvrstina u igri i spremnost. Nastupaju: kapiten Predrag Teletina, Branko Stevanović, Mladenko Vučičević, Nikola Brezo, Nemanja Galin, Đorđe Kusmuk, Velibor – Veka Čvoro, Nenad Janković, Nebojša Petronić, i na golu Miloš Pelemiš – Peka.

Ekipa Head Shop koju krasi sportski duh, želja za nadigravanjem, a sastavljena je od fudbalskih zaljubljenika i majstora, kapitena Slavena Vučičevića, Gorana Ristića, Luke Bojanića, Velibora Čvora – Miošići, Đorđa Eleka, Nikole Skokića, Milorada Samardžije, Đorđa Jugovića, Milana Stanišića – Stane, golmana Miloša Malovića i Nikole Trgovčevića, sa klupe bodrena i vođena od coacha Ognjena Erića – Ere sve je osvojila svojim viteštvom, ponašanjem u igri i osvaja pehar za „fer plej„.

Ništa manje  viteški ne igraju i ostali, a posebno u sportskom tonu se nadmeću Mokrani iz Kafe Čarlija kao i „momci“ iz  Rosonera koji su tokom odigranih svih utakmica demonstrirali sportsko nadmetanje, želju za nadigravanjem i fer plej.

Sa 24 pogotka, pehar strijelca lige „nosi“ i golmane najviše „teroriše“ majstor igre na „petoparcu“ Miljan Radović /Majnex/, a golman Rade Čolaković /SDS kafe Bari/ osvaja pehar za najbolje „kapijanje“ i čuvanje vrata.

Tim lige: golman Rade Čolaković, Srđan Delipara, Sretko Vuksanović, Miljan Radović, Milan Stanišić – Stana i Vladimir Kulašinac, prva izmjena Goran Radović.

Predsjednik Udruženja fudbalera rekreativaca Pale, jedan od organizatora lige i kapiten sastava Kafe Čarli Igor Tošić, smatra da je takmičenje prošlo u sportskoj i pozitivnoj atmosferi, a u duhu fer pleja i viteškog nadmetanja, pa je liga ispunila sva očekivanja i ostvarila cilj. Tošić se zahvalio svim ekipama, igračima, sudijama, učesnicima, a posebno SC „Olimp“ i vjeruje da će sljedeće takmičenje biti masovnije i još bolje organizovano, a Pale biti prepoznatljivo kao centar malog fudbala.

Projekat Lige rekreativaca‚ usmjeren je na promociji sportske rekreacije za lica starosti iznad 25 godina, zdravlja, sportske kulture, druženja, tolerancije, a osnovni je cilj da postane tradicionalno i što masovnije.

Razultati: 22. kolo

Kafe Bolero – SDS kafe Bari 3:8 /1:4/

„Jurišom“ u posljednjem kolu na Kafe Bolero, u sportskom duhu, bez „sile“ i kartona, SDS kafe Bari, slavi 8:3 i zvanično stiže do šampionskog pehara. Napadali su ko „osice“ i nisu se štedili pobjednički strijelci, Miljan Stjepanović – Skala (2), Goran Radović, Darko Regoje, Srđan Delipara, Dražen Furtula – Furgo i Srđan Radović. Pun udio u pobjedničkom slavlju imaju i Ognjen Mađarević, Aleksandar – Saša Karadžić, „vratar“ Rade Čolaković i sa klupe coach Dejan – Mrčo Kovinjalo. U sastavu nema golgetera Milana Karne i Draženka Dodera.

Poraženi se muški bori, „skrpili“ su tim od šest igrača, igraju bez izmjena i poraz je bio neminovan, a u listu strijelaca imaju upisane, Gorana Bajića, Vladana Cicovića i Mladena Jankovića.

Igrač utakmice Goran Radović /SDS kafe Bari/.

Rosoneri – Sportske Kladionice Astra 5:9 /1:5/

Uzbudljiv i tvrd meč sa puno neizvijesnosti i preokreta igraju Rosoneri i Sportske Kladionice Astra. Ponosni Rosoneri se „muški“ bore, ali nisu uspjeli da iznenade „kladioničare“, zabilježili su novi poraz 5:9. Poslije odmora i zaostatka 1:5, četa u crveno crnoj opremi igra kao iz najboljih mladih dana, lete terenom, vezu brazilski, „žuti“ e znaju šta ih snalazi i golovima Milana Đurića (2), Pera Slagala i dede Njegoša Cicovića sižu do izjednačenja 5:5, a prvi gol je djelo Moroslava Pavlovića. U nastavku snage nema za potpuni preokret „ziceri“ se promašuju, a uz to u postavi nema ubojitog centarfora Branislava Kovačevića – Kove i slijedi poraz za hrabre „momke“ družine Vitomira Jugovića.

Pobjednike do novih bodova i pobjede predvode, Đorđe Dragutinović (4), Srđan Avramović (3), Milan Ilić – Rambo, Branislav Guja.

Igrač utakmice, Đorđe Dragutinović /SK Astra/.

Igra se viteški i bez kartona.


Ćaće – Kafe Čarli
5:3 /2:0/

Poslije uzbudljive i neizvijesne igre između Ćaća i Kafe Čarlija koje prolazi bez kartona, slave raspoložene i raspjevane za igru Ćaće sa 5:3. U pobjedničkom sastavu konce u igri vuče i dobro „gazi“ trostruki strijelac, neumorni i stameni Predrag Karišik /Ćaće/, a triumfu pridonose, Velemir Ivanović i Miloš Veselinović koji su po jednu loptu smjestili u mrežu Mokrana. Odličnoj igri i zasluženoj pobjedi pridonose i Milan Tadić – Kolina, kapiten ing. Mladen Trobok – Troba, Dragan Gutalj i sigurni golman Dejan Ivanović. Igru je postavio i taktičke zamisli osmislio trener sa klupe Mladen Elek, a igrači na terenu sproveli i pobjeda nije mogla da izostane.

Mokrani se viteški bore, svoje prilike i šanse nisu iskoristili. Namjerili su se na raspoloženog i razigranog rivala i poraz je bio neminovan. Pogotke za Kafe Čarli daju, Nenad Rebrenović (2) i Bojan Marković.

Igrač utakmice, mašina za davanje golova Predrag Karišik- Benzema /Ćaće/.

Head Shop – Velike Šume 2:5 /2:2/

Velike Šume, „nogometna“ družina kapitena Radislava Petrovića – Geneta, nastavila je proljećno „obaranje“ rivala. Poslije prvog poluvremena i razultata 2:2 u nastavku u mašinu za  „faširanje“ upada „mlađarija“ iz Head Shopa koja je poražena sa 5:2.

Centralna figura meča je dvostruki strijelac pobjedničkog tima Rajko Cicović, a sa po jednim pogotkom „mljevenju“ pridinose, „poslovođa“ Gene, Milan Govedarica – Govi i Miloš Elez.

Za poražene, loptu iza leđa izvanrednog Radoslava Marića – Kereta smjestili su Milorad Samardžija i Milan Stanišić – Stana.

Igrač utakmice Rajko Cicović /Velike Šume/.

Ekipe dobro „giljaju“, sportski, meč prolazi u fer pleju i bez kartona.

MDM – Majnex 1:2

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u derbi utakmici između MDM i Majnexa. Poslije iscrpljujuće borbe, teško, ali zasluženo slavi Majnex sa 2:1. Pobjedonosnom slavlju Majnexa pridonose strijelci, Miljan Radović i Siniša Golijanim.

Pogodak za MDM dao je Predrag Teletina.

Slobodna je bila ekipa Kafe Pavle

Tabela

1. SDS kafe Bari 49
2. Velike Šume 41
3. MDM 41
4. SK Astra 40
5. Majnex 35
6. Head Shop 28
7. Kafe Pavle 26
8. Ćaće 23
9. Kafe Čarli 21
10. Bolero 12
11. Rosoneri 1

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-25-05-2013/] width=[54] height=[54] title=[Završena Liga rekreativaca 2012/13] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare