Završena izložba „Čarolija niti“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom sarajevu danas je završena 16. izložba „Čarolija niti“, kulturno-edukativna manifestacija u organizaciji Matične biblioteke u tom gradu, koja je i ove godine okupila mnogobrojne ljubitelje narodne kulture i umjetnosti, izlagače i takmičare u tradicionalnom prenošenju saznanja i umijeća.

Iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo navode da je i ove godine tema izložbe „Čarolije niti“ bila vuna, pa je bilo organizovano i takmičenje u predenju vune.

U takmičarskom dijelu izložbe učestvovalo je 11 prelja, sedam prelja takmičarki i dvije su nastupile revijalno, jedna na družicu, a druga na nožnu preslicu /okretaljku/.

Sve prelje su pokazale izuzetnu vještinu i umijeće u predenju vune na preslici i vretenu, pa je tročlani žiri odlučio da ravnopravno nagradi svih devet prelja.

Ostali učesnici i izlagači na 16. izložbi „Čarolija niti“ dobili su prigodne poklone i priznanja.

Radove su izložili članovi udruženja „Mitrov danak“ i „Probudi se“, Psihijatrijska bolnica Sokolac, radionica „Čarolija niti“, Kazneno-popravni zavod Kula, ali i žene koje su samostalno donijele svoje ručne radove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare