Završena 13. Smotra recitatora

0

Takmičenjem đaka iz osnovnih škola „Pale“, „Srbija“ i „Mokro“ sinoć je završena 13. dvodnevna Smotra recitatora na Palama koja je okupila više od 100 učesnika uzrasta od četiri do 24 godine.

U kategoriji osnovaca od prvog do trećeg razreda učenik Osnovne škole „Pale“ Lara Brčkalo osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto Nikolina Gajović iz ove škole, a treće Lazar Jokić iz Osnovne škole „Srbija“.

Prvo mjesto u drugoj kategoriji, od četvrtog do petog razreda, pripalo je Pavlu Furtuli iz Osnovne škole „Srbija“, drugo mjesto Mariji Todorović iz iste škole, a treće Mariji Lopatić iz Osnovne škole „Mokro“.

U trećoj kategoriji, od šestog do sedmog razreda, prvo mjesto osvojila je Đurđina Gajović, drugo Helena Bojanić, a treće Anastasija Đorđić. Prvo mjesto u kategoriji od osmog do devetog razreda pripalo je Petru Kostiću, drugo Vanji Kravić i treće Maji Stanišić.

Član žirija Anđela Plakalović rekla je novinarima da su se prve večeri Smotre, takmičili srednjoškolci i studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Prvo mjesto pripalo je Nikoli Lopatiću, učeniku prvog razreda Srednjoškolskog centra `Pale`, drugo Jovani Elek, a treće mjesto osvojila je Ružica Cvjetković“, navela je Plakalovićeva.

Ona je istakla da je žiri, kako bi donio konačnu odluku, razmatrao mnoge detalje, kao što su stav na sceni, mimika, govor, jasnoća u izgovoru.

Dugogodišnji učesnik Smotre recitatora i član žirija Tamara Trgovčević naglasila je da nije važno ko će pobijediti na Smotri jer su pobijedili svi oni koji su izašli pred dvije stotine ljudi i govorili poeziju koju su izabrali.

„Drago mi je da je Smotra prerasla u tradicionalnu manifestaciju, koja okuplja mlade sa Pala, od najranijih predškolskih uzrasta do studentskog doba“, kaže Trgovčićeva.

Večeras je u Kulturnom centru Pale nastupilo i 70 djece iz vrtića „Bubamara“ i Udruženja „Sunce“.

Organizator 13. Smotre recitatora je Srednjoškolski centar „Pale“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments