Završen turnir Iketu u čast

0

FOČA – Na igralištu u fočanskom naselju Donje Polje završen je Četvrti memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Ilija Đurović Ike“, na kojem je učestvovalo 16 miks parova, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Sinema“.Turnir su i ove godine zajedno organizovali Odbojkaški klub „Maglić“ i Omladinski pokret Foča.

„Mladi iz Foče sa zadovoljstvom se sjećaju Iketa i trude se da gaje njegovu filozofiju sporta i života, koju je promovisao dok je radio kao nastavnik u osnovnoj školi“, rekao je predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić.

Odbojkaš Dragan Matović istakao je da je Ilija Đurović bio univerzalni sportista, koji zaslužuje ovakav način sjećanja.

„Ike je paralelno igrao više sportova. Ovaj turnir je dobra tradicija, koja treba da se održi jer je Ike legenda i jedan od fenomena fočanskog sporta“, rekao je Matović, čija je ekipa „Kamp Mata“ osvojila drugo mjesto.

Odbojkašica Milica Krunić kaže da je tunir bio zanimljiv, jer su prvi put ekipe činili po jedan muškarac i djevojka.

„Igrala sam sa svojim trenerom Ognjenom Govedaricom, koji me je naučio prve odbojkaške korake, tako da je ovo bilo neobično iskustvo za mene“, rekla je Krunićeva.

Treće mjesto osvojila je ekipa kafe „Trezor“, a za najboljeg igrača proglašen je Marko Mićević.

Iketu u čast prethodno je održan i memorijal u basketu, a ostalo je još da se održi i turnir u malom fudbalu, koji u Brodu na Drini zajedno organizuju ta fočanska mjesna zajednica i Osnovna škola „Veselin Masleša“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare