Završen FIS kup „Jahorina 2019“

0

Na Jahorini je danas proglašenjem pobjednika i dodjelom medalja u alpskim disciplinama završen 17. Međunarodni FIS kup „Jahorina 2019“, na kojem je učestvovalo 47 takmičara iz 10 zemalja.
Takmičenje je završeno slalomskim trkama u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kojima su najuspješniji bili Emir Lokmić i Šejla Merdanović, oboje iz BiH.

Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Marku Šljiviću iz BiH i Strahinji Stanišiću iz Srbije, a u ženskoj kategoriji Jeleni Vujičić iz Crne Gore i Petri Veljković iz Srbije.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović uručio je najuspješnijima medalje.

Jaćimović je novinarima rekao da se domaćin FIS kupa pokazao kao dobar organizator i dodao da je ovo takmičenje bila dobra provjera pred zimski Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF 2019/, koji počinje za par dana, a koji spremno dočekuju Vlada Republike Srpske i Jahorina.

„Mislim da smo na dobrom fonu i pokazaćemo ono što jesmo – dobri domaćini. U par dana obišao sam sve staze i borilišta na kojima će se održavati EJOF 2019 i sve je na dobrom nivou“, naveo je Jaćimović.

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske je za infrastrukturu posredstvom Olimpijskog centra „Jahorina“ u EJOF uložila 2.500.000 KM, za organizacioni budžet 1.500.000 KM i to je ono što je EJOF tražio od njih, a Vlada i Ministarstvo ispoštovali.

Pobjednik slaloma Emir Lokmić rekao je da je staza danas bila malo bolja nego juče, te da se polako vraća u formu pred Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Švedskoj.

Reprezentativka BiH i pobjednik slaloma u ženskoj konkurenciji Šejla Merdanović naglasila je da je juče bila druga u veleslalomu, te da je, s obzirom na loše vremenske uslove, zadovoljna trkom.

Ona je navela da najviše treniraju u Ski-centru „Ravna planina“ jer tamo imaju najbolje uslove.

Predsjednik Smučarkog kluba „Jahorina“ Rade Arnaut rekao je da je FIS kup dobro završen u tehničkoj organizaciji Olimpijskog centra „Jahorina“ i njegovog kluba.

„Iako su vremenske prilike bile loše sve je prošlo u najboljem redu. Juče nas je pratio jak vjetar sa padavinama, ali tehnički delegat je zadovoljan organizacijom“, izjavio je Arnaut, koji se nada da su sa ovom trkom pokazali da su spremni za organizaciju EJOF-a 2019.

U jučerašnjoj trci skijaškog veleslaloma koji je održan na Jahorini, pobjednici su bili Filip Krota iz Hrvatske i Elvedina Muzaferija iz BiH.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Jaki Dvorniku iz Slovenije, dok je treći bio Marko Šljivić iz BiH.

U ženskoj konkurenciji, drugo i treće mjesto u veleslalomu osvojile su Šejla Merdanović iz BiH i Zoja Grbović iz Srbije.

Sportsko umijeće na takmičenju pokazali su takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske, Slovačke, Kipra, Češke, Mađarske i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare