Završen festival poezije za djecu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Festival poezije za djecu „Sova pjesničkih snova“ završen je danas dodjelom nagrada i čitanjem nagrađenih pjesama u promotivnom salonu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Prve nagrade 11. festivala „Sova pjesničkih snova“ po kategorijama pripale su Jovani Maksimović iz Osnovne škole /OŠ/ „Majur“ Srbija, u kategoriji od prvog do četvrtog razreda, te Aleksandru Iliću iz OŠ „Sveti Sava“ Rogatica, u kategoriji od petog do devetog razreda, dok je u kategoriji srednjih škola prvu nagradu dobio Lazar Đukić iz Ekonomske škole u Bijeljini.

Dodijeljene su i druge i treće nagrade, te diplome i zahvalnice.

Književnica Dara Sekulić rekla je da je na konkurs festivala poezije za djecu pristiglo 625 pjesama, koje je napisao 231 učenik iz 48 osnovnih i 27 srednjih škola.

I ove godine su na konkursu učestvovali osnovci i srednjoškolci iz Srbije i Republike Srpske, a u konkurenciji za nagrade našli su se samo učenici koji su poslali po tri svoje pjesme, u skladu sa pozivom za učešće na Konkursu.

Zatvarajući festival, Sekulićeva je rekla da je on ostvario cilj u promovisanju poetske riječi, podsticaju kreativnog pisanja mladih stvaralaca i kroz zadovoljstvo susreta sa dječijim pjesnicima.

Generalni pokrovitelj festivala poezije za djecu je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare