Završen četvrti Festival dječijeg pozorišta

0

ZVORNIK – Proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada, u Zvorniku je večeras završen četvrti Festival dječijeg pozorišta „Zvono“, na kojem su učestvovala pozorišta iz Republike Srpske i Srbije.
Epitet najbolje ponijela je pozorišna predstava „Nemušti jezik“, u izvođenju Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Malo Crniće, dok je za najboljeg glumca ovog pozorišta proglašen Stefan Pavlovski.

Za najboljeg režisera proglašen je Fuad Tabučić za režiju „Nemušti jezik“. Opštinsko amatersko pozorište „Branislav Nušić“ Malo Crniće dobilo je prvu nagradu za scenski govor.

Nagrada za najbolju muziku i najbolju kostimografiju pripala je Stevanu Miloševiću i Zagorki Đorić u predstavi „Svinjareva tajna“ Gradskog pozorišta Jagodina.

Za najbolju scenografiju predstave „Zaljubiška“ Zvorničkog dramskog pozorišta nagrađena je Jelena Cvejić, dok je za najbolju glumicu proglašena Valentina Slepčević iz ovog pozorišta.

Nagrada za kolektivnu igru pripala je Dramskom studiu „Ars liberi“ iz Bačke Palanke sa predstavom „Sedam Snežana i jedan patuljak“.

Pohvale za glumačka ostvarenja uručene su Darku Radomiroviću iz „Gradskog pozorišta“ Jagodina, Urošu Matiću iz Dramskog studia „Ars liberi“ iz Bačke Palanke i Aleksandri Pavlović iz Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Malo Crniće, te zvorničkoj publici za nesebičnu podršku festivalu.

Upravnik Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić rekla je da je u festival uložen veliki trud, entuzijazam, ljubav i radost glume gdje su djeca kroz likove raznih djela uspjeli da ožive stvarnost koja je svojstvena njima.

„Festival je bio veoma posjećen, a djeca su imala priliku da pogledaju divne predstave u izvođenju Pozorišta mladih ‘DIS’ iz Banjaluke, Opštinskog amaterskog pozorišta ‘Branislav Nušić’ – Dječija scena Malo Crniće, Gradskog pozorišta Jagodina, Dramskog studija ‘Ars liberi’ iz Bačke Palanke i ‘Zvorničkog dramskog pozorišta’, rekla je Ostojićeva, dodavši da su najbolji nagrađeni Diplomom i nagradom „Zvono“.

Prije proglašenja najboljih najmlađu zvorničku publiku zabavljao je književnik Dragutin Beg.

„Zvorničko dramsko pozorište“ iduće godine obilježava 20 godina postojanja, a Fastival dječijeg pozorišta „Zvono“ mali jubilej – pet godina rada.

Organizator Festivala, koji je počeo 30. novembra, je „Zvorničko dramsko pozorište“, a pokrovitelj Grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare