Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pomaže biblioteku OŠ „Srbija“

0

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo će sutra 18.12.2012. povodom Nikoljdana – praznika kojem se najviše raduju djeca, obradovati osnovce u Palama darovanjem 150 knjiga za biblioteku OŠ „Srbija“.

Kao što je javnosti poznato Zavod za udžbenike ove godine proslavlja 20 godina uspješnog rada i umjesto proslava upravo pomažući rad drugih ustanova i pojedinaca obilježava jubilej. Da je riječ o društveno odgovornoj instituciji Zavod je dokazao svojim djelima, a samo u ovoj godini obradovali smo mnoge učenike iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva besplatnim udžbenicima, a biblioteke kompletima školske lektire. Tradicionalno, Zavod pomaže i mnogobrojne društvene i kulturne manifestacije od opšteg značaja širom Republike Srpske, a posljednja u nizu je 11. festival poezije za djecu.

Na adresu Zavoda često dolaze brojni zahtjevi za pomoć, a za OŠ „Srbija“ smo se odlučili jer je riječ o jednoj od najmlađih škola u Republici Srpskoj koja tek formira svoj bibliotečki fond. Za ovu priliku izabrali smo 150 naslova školske lektire zastupljenih planom i programom za osnovno obrazovanje.

Poklone će uručiti delagacija Zavoda u okviru svečanosti povodom Nikoljdana koju su priredili učenici OŠ „Srbija“, u utorak 18. decembra 2012. godine u 12.00 časova.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare