Zavirite u unutrašnjost nove zgrade Ekonomskog fakulteta u Palama

0

U zimskom periodu „grubi“ građevinski radovi u Palama miruju. Na već izgrađenim i pokrivenim objektima su u toku finišerski odnosno zanatski radovi.

Danas smo posjetili novu zgradu Ekonomskog fakulteta u Palama i uvjerili se u kvalitet izvedenih radova. Domaćin nam je bio šef gradilišta, Danilo Šalvarica. Ušli smo skeptični, izašli zadovoljni. Riječ je o dobrom projektu i izgradnji.

„Objekat je izgrađen u izuzetno rekordnom roku, za naše uslove. Naravno ne možemo se mjeriti sa Kinom, ali za naše uslove je tempo izgradnje rijedak slučaj“, kroz šalu će Šalvarica.

„U odnosu na zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta, ovaj projekat je dosta noviji i savremeniji, pa je samim tim i zgrada funkcionalnija. U objektu se nalazi veliki amfiteatar sa oko 310 mjesta, koji je vjerovatno najveći u regiji. Prilikom izgradnje velikog amfiteatra, upotrebljena je armiranobetonska greda raspona od 20,5 metara, teška preko 25 tona. Ovaj element je vrlo rijedak na prostoru bivše Jugoslavije. Skoro 1000 kubika betona je upotrebljeno za temeljnu kontra ploču.

Objekti na prvi pogled izgledaju spojeni, ali ne postoji komunikacija među njima. Između zgrada su ostavljeni atrijumi, za obezbjeđivanje određene količine svjetlosti“, rekao je Danilo Šalvarica.

Ostatak razgovora poslušajte na našem You Tube kanalu:

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/zgrada_ekonomski_fakultet/] width=[144] height=[120] title=[Unutrašnjost nove zgrade Ekonomskog fakulteta] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb144_] thumb_cache_dir=[thumbs144] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare