Zaustaviti propadanje dvorane

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je danas da će, ukoliko pobijedi na izborima, njegov prvi zadatak biti da zaustavi dalje propadanje urušene sportske dvorane u ovoj opštini. Đosić je rekao novinarima da će u narednom periodu biti donesena odluka o tome da li bi trebalo izgraditi novu ili rekonstruisati postojeću dvoranu.
“Međutim, prije svega se mora zaustaviti propadanje urušene dvorane o kojem sada niko ne razmišlja”, rekao je Ćosić i podsjetio da je u dvorani završen parket i mnogo finalnih radova.

Da bi se uopšte razgovaralo o razvoju sporta na ovom području, kaže Ćosić, treba obezbijediti prostor za smještaj sportskih klubova.

“Nažalost, taj prostor se urušio i pitanje je kada ćemo mi stvoriti uslove u Istočnom Novom Sarajevu da imamo modernu sportsku dvoranu”, ocijenio je Ćosić.

On je podsjetio da se ova dvorana gradi od 2004. godine i da je opština za njenu izgradnju podigla kredit od tri miliona KM, a lokalnoj skupštini nikada nije podnijela izvještaj o utrošku tih sredstava.

Ćosić je naglasio da su Vlada Republike Srpske i opština dale po milion KM za izgradnju ove dvorane, koja se urušila u februaru ove godine, a da se ne zna gdje su te pare potrošene.

“Od tada imamo dvoranu u istom stanju, kojoj niko nije prišao skoro osam mjeseci”, rekao je Ćosić.

On je poručio da SNSD ne ulazi u vlast u Istočnom Novom Sarajevu radi vlasti, već pozitivne promjene i boljeg života stanovnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments