Zatvoren međunarodni sajam poljoprivrede i turizma

0

Dodjelom priznanja najuspješnijim proizvođačima i uručivanjem zahvalnica za podršku i pomoć u realizaciji, večeras je na Palama zatvoren Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma „Pale 2012“.Priznanje za najuređeniji štand dodijeljeno je firmi „Klas“ sa Pala, preduzeće „Agro Majevica“ iz Lopara dobilo je priznanje za najoriginalnije predstavljanje na sajmu, a nagradu za najposjećeniji štand dobila je Mesna industrija „Vizion“ iz Rogatice.


Petar Marinković, direktor nevladine organizacije „Novi biznis – agencija za razvoj i zapošljavanje“, koja je organizator ovog dvodnevnog skupa, izjavio je Srni da je sajam uspješno završen, jer je ovo prvi sajam koji je protekao onako kako je i zamišljen.

On je istakao da su poslodavci, koji su izlagali svoje proizvode i koji su uspješni u svom poslu, bili raznovrsni, ali da sama posjećenost nije bila na zavidnom nivou.

„Očekujem da ćemo iduće godine napraviti sajam u mnogo boljim uslovima, da će biti još bolji izlagači i da će posjećenost biti daleko veća“, rekao je Marinković.

On je dodao da je želja organizatora bila da svi oni koji nemaju posao, a žele da se bave poljoprivredom, na sajmu dođu u direktan kontakt sa proizvođačima, od kojih su mogli dobiti savjete za pokretanje vlastitog biznisa.

Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma „Pale 2012“ okupio je 26. i 27. septembra 52 izlagača iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Na sajmu su bili organizovani okrugli sto o temi „Ruralni razvoj“, stručna predavanja i prezentacije iz oblasti poljoprivrede, preciznije o organskoj proizvodnji i mineralima, te stručna predavanja iz oblasti turizma i obnovljive energije.

Suorganizator sajma je Privredna komora Republike Srpske – područna komora Istočno Sarajevo, a medijski pokrovitelji su Novinska agencija Republike Srpske Srna i Televizija OSM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare