Zatraženo dodatno angažovanje u rješavanju problema „RAOP-a“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić zamolio je predsjednika Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović da se dodatno angažuje na rješavanju problema radnika preduzeća „Energoinvest RAOP“ Istočno Sarajevo, koji više od tri godine nemaju nikakvih primanja.

Ćosić je u pismu predsjedniku Vlade Srpske istakao da su radnici uvijek vjerovali u uspjeh procesa kojim se tražio investitor za njihovo posrnulo preduzeće, na čemu su predstavnici sindikata i opštine Istočno Novo Sarajevo zajedno radili sa Vladom Republike Srpske.

„Kada niko nije znao kako pomoći `RAOP-u` da ne ode u stečaj i kako makar trenutno pomoći radnicima, to je znao i uradio predsjednik Republike Srpske“, navodi se u pismu.

Ćosić ističe da ovih dana, kada se stvaraju svi preduslovi za organizovanje novog procesa rada sa novim investitorima, postoje problemi zbog neizmirenja obaveza za plate za one radnike koji nisu imali izvršne presude protiv „RAOP-a

Samim tim, navodi Ćosić, njima se nisu mogle isplatiti plate od sredstava koje je investitor uplatio za kupovinu nepokretne imovine.

„Opština Istočno Novo Sarajevo je svjesna značaja pokretanja proizvodnje u novom preduzeću koje će biti svojevrsni nasljednik `RAOP-a`, a svjesna je i teškog položaja u kome se nalaze radnici koji više od tri godine nemaju nikakvih primanja“, naveo je Ćosić.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo je ujedno zamolio radnike koji nisu ostvarili nikakva primanja u procesu prodaje imovine da pokažu dodatno strpljenje i volju za razgovor.

„Razumna rješenja su jedina moguća, jer samo tako nećemo doći u poziciju da ugrozimo buduće poslovne aktivnosti u novom preduzeću“, naveo je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare