Zaštititi imovinu tokom godišnjih odmora

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da građani zaštite ličnu imovinu tokom godišnjih odmora jer je tada povećana mogućnost da kuće i stanovi budu na meti izvršilaca krivičnih djela i savjetuje preduzimanje svih neophodnih preventivnih mjera.

U slučaju dužeg odsustva od kuće o tome je potrebno obavijestiti komšije, rođake ili prijatelje koji će obilaziti te objekte, a novac, nakit i druge dragocjenosti ponijeti sa sobom ili ih povjeriti na čuvanje, navodi se u saopštenju.

Ključeve ne treba ostavljati ispred kuća ili stanova, na vidljivim ili mjestima gdje su lako dostupni potencijalnim počiniocima, napominju iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U slučaju uočavanja neuobičajenih događaja, kretanja nepoznatih lica, posebno oko objekata čiji su vlasnici odsutni, iz Policijske uprave navode da je potrebno pozvati besplatan broj 122 ili prijaviti najbližoj policijskoj stanici da bi na vrijeme bila spriječena krivična djela i uhapšeni počinioci.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će tokom sezone godišnjih odmora pojačati prisustvo svojih pripadnika na terenu, intenzivirati saradnju sa lokalnom zajednicom, a građani se pozivaju da aktivno učestvuju, pružajući bezbjednosno zanimljive i korisne informacije, kako bi se održala stabilna bezbjednosna situacija i jačanje povjerenja između građana i policije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare