Zaštiti imovinu tokom godišnjih odmora

0

ISTOČNO SARAJEVO – Portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić apelovala je na građane da zaštite imovinu, pogotovo u vrijeme godišnjih odmora, jer se upravo tada najčešće dešavaju provale u stanove i kuće.

Na području Istočnog Sarajeva danas je provedena kampanja „Ne dopustite lopovu da ljetuje u vašem domu“, koju tokom jula i avgusta organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ona je istakla da je u proteklom periodu na području Centra evidentirano nekoliko sporadičnih slučajeva krađa i teških krađa, te pozvala građane da na besplatan i anoniman policijski broj 122 prijave policiji uočene kriminalne aktivnosti.

„Pored savjeta na koji način zaštititi svoju i imovinu komšija, građani se ovom kampanjom pozivaju da sarađuju sa policijom, jer bez saradnje građana nema ni efikasne policije“, naglasila je Tešićeva.

Pripadnici Policijske stanice Istočno Sarajevo na više lokacija u gradu su dijelili građanima promotivni materijal, koji sadrži osnovna uputstva o zaštiti imovine građana.

Tešićeva je podsjetila da CJB Istočno Sarajevo tokom ljeta provodi i kampanju „Vozi oprezno ljetuj bezbrižno“, koja ima za cilj da se građanima koji putuju skrene pažnja na poštivanje saobraćajnih pravila i propisa i na obavezu pridržavanja zakonskih ograničenja brzine kretanja vozila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare