Zaraženo još 13 lica

1

Na području opštine Pale u posljednja 24 časa evidentirano je još 13 slučajeva virusa korona, a šest lica se oporavilo, izjavio je Srni koordinator kvaliteta zdravlja u paljanskom Domu zdravlja Nebojša Tanović.

Tanović je precizirao da je riječ o osam muškaraca i pet žena, od kojih su dva muškarca starije, tri srednje i tri mlađe životne dobi, dok su dvije žene starije i tri srednje životne dobi.

„Novozaražena lica se osjećaju dobro i svi trenutno imaju blažu kliničku sliku. Tri lica se nalaze na bolničkom liječenju zbog određenih zdravstvenih komplikacija koje su imali prije testiranja, ali se i njihovo stanje polako stabilizuje“, objasnio je Tanović.

Prema njegovim riječima, paljanski Doma zdravlja jutros je poslao 30 uzoraka na testiranje, a u nedjelju, 11. oktobra, biće uzeti uzorci 20 osoba koje su prijavile simptome karakteristične za virus korona.

Tanović je apelovao na građane Pala da se maksimalo pridržavaju zaštitnih mjera preporučenih od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da poštuju fizičku distancu, koriste zaštitne maske i da se uzdrže od većih okupljanja, kako ne bi došlo do ponovnog pogoršanja epidemiološke situacije u opštini.

Na području opštine Pale aktivno je 30 slučajeva virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Zašto objavljujete ove podatke? Juče u pošti niko nema maske, kasnije autobus pun putnika i ponovo niko nema maske, u svim prodavnicama masku možete vidjeti samo na pojedinim kupcima. A treba li reci za stranačka okupljanja po kafanama i hotelima i ko tu nosi masku i koliko ih bude na tim skupovima. Organi vlasti se sad bave izborima a hoće li se neko zaraziti to je sad njima najmanje bitno. L.P.