Zaposliti boračke kategorije

0

Boračka organizacija opštine Pale nezadovoljna je stanjem u oblasti zapošljavanja boračkih kategorija, a naročito invalida i djece poginulih boraca, zaključeno je večeras na zajedničkoj sjednici Predsjedništva Boračke organizacije Pale, Odbora ratnih vojnih invalida i Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je da se stvaraoci Republike Srpske nalaze na društvenoj margini i da Srpska ispraviti dugogodišnje nepravde i greške u oblasti zapošljavanja ovih kategorija. Parađina je naglasio da Boračka organizacija RS traži da lokalne zajednice i institucije RS donesu programe o zapošljavanju ciljne grupe, odnosno djece poginulih boraca.

On je ocijenio da krediti koji se borcima daju uz pomoć sredstava Vlade RS nisu dovoljni sa aspekta realnih potreba i da je potrebno formirati namjenski Fond za zapošljavanje boraca.

Parađina je naglasio da je na današnjoj sjednici izraženo nezadovoljstvo Nacrtom rebalansa budžeta opštine Pale kojim je predviđeno smanjenje sredstava za poslovanje Boračke organizacije, odnosno za izgradnju i održavnje spomen-obilježja.

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare