Zaposleni u Domu zdravlja pomažu djecu sa posebnim potrebama

0
Zaposleni u Domu zdravlja pomažu djecu sa posebnim potrebama

ROGATICA – Zaposleni u Domu zdravlja u Rogatici prikupili su do sada 424 KM u akciji „Marka solidarnosti“, koju su pokrenuli prije osam mjeseci za pomoć radu Udruženja djece sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“.

Svi zaposleni u rogatičkom Domu zdravlja od ličnog dohotka odvajaju po jednu KM mjesečno.

Predsjednik Udruženja „Rastimo srećno“ Mile Ćebić, za ovaj gest, uručio je zahvalnicu direktoru Siniši Milješiću i zaposlenima u rogatičkom Domu zdravlja za podršku ovom udruženju.

On je istakao da se donirana sredstva usmjeravaju za finansiranje nabavke radnog materijala i angažovanja stručnih lica.

Milješić je naveo da je riječ o simboličnom iznosu s ciljem podrške Udruženju, te da Dom zdravlja na druge načine podržava i ostala udruženja i organizacije, a kao primjer naveo je podršku sportskim klubovima kroz besplatne ljekarske preglede i besplatno prisustvo medicinskog osoblja na utakmicama, što ranije nije bio slučaj.

Nedavno je ova ustanova dobila i novo sanitetsko vozilo koje je na inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika poklonila Vlada Republike Srpske, a ključeve je Milješiću uručio načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Jagodić je tada naveo da će Dom zdravlja u Rogatici do kraja maja dobiti još jedno novo sanitetsko vozilo na isti način.

Ovim vozilom, Dom zdravlja biće znatno efikasniji u obavljanju medicinskih usluga za oko 11.000 stanovnika, koliko ih živi u preko 110 naseljenih mjesta na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments