Zaposlena dva radnika

0

HAN PIJESAK – Na Han Pijesku je u okviru projekta zapošljavanja u privredu posao dobilo dvoje ljudi i to u preduzeću “Žeravice”, rečeno je Srni u Birou za zapošljavanje u ovom mjestu. Zapošljavanje u privredi, prema ovom projektu, finansira se sa po 2.500 KM za jednog radnika, a samozapošljavanje sa po 4.000 KM.

Organizator poslova u Birou za zapošljavanje na Han Pijesku Milanka Mitrović rekla je danas Srni da je ovim projektom predviđeno zapošljavanje kod poslodavca i samozapošljavanje za otvaranje proizvodnih djelatnosti.

Projekat zajednički realizuju Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Republički zavod za zapošljavanje.

Mitrovićeva je navela da je u toku realizacija projekta podrške zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca pod nazivom “Zajedno do posla”, te projekta zapošljavanja u poljoprivredi.

Ona je navela da je do sada podneseno 10 zahtjeva za dodjelu od 6.000 KM do 10.000 KM po nezaposlenom poljoprivredniku, te po 3.000 KM za zapošljavanje kod poslodavca.

Poljoprivrednici taj novac mogu upotrijebiti za nabavku poljoprivrednih mašina, adaptaciju stajskih objekata, nabavku muznih grla.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments