Zapečaćena tri postrojenja, oduzeta građa

0

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su u toku akcije „Šuma 2018“ oduzeli određenu količinu oble i rezane građe, dok je republička inspekcija izrekla mjere zabrane obavljanja djelatnosti i zapečatila tri postrojenja zbog neposjedovanja prateće dokumentacije za rad.
Oduzeta građa je predata u nadležnost šumskim gazdinstvima, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Na osnovu plana Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Srpske, na području opština Pale, Sokolac, Rogatica i Han Pijesak sprovedena je akcija pregleda postrojenja za primarnu preradu drvnih sortimenata, kontrolu nelegalne sječe i transporta oble i rezane građe bez prateće dokumentacije.

Iz policije navode da je cilj akcije bio sprečavanje šumske krađe i krađe gotovih sortimenata.

U prva tri mjeseca ove godine pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su u 17 navrata izvršili privremeno oduzimanje drvnih sortimenata za koje fizička i pravna lica nisu posjedovala odgovarajuću dokumentaciju.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo navode da će i u narednom periodu sprovoditi preventivne i represivne mjere i radnje s ciljem sprečavanja ilegalne sječe šume i vršenja krivičnih djela na štetu šumskih gazdinstava na području odgovornosti Uprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments