Žana Novaković najuspješniji sportista opštine Pale u 2012. godini

0

Žana Novaković iz Smučarsko-planinarskog društva „Jahorina“ proglašena je sportistom 2012. godine u opštine Pale.
Novakovićeva je istakla da je ovo četvrti put kako je proglašena najboljim sportistom opštine Pale i da joj je čast i zadovoljstvo što sugrađani i opština prepoznaju ono što je radila u protekloj godini.

„Ovo je samo potvrda za sav moj trud i rad. U protekloj godini učestvovala sam na oko 40 fis-trka, na pobjedničko postolje sam se popela osam puta, a ispunila sam i normu za Zimske olimpijske igre u Sočiju“, istakla je Novakovićeva.

Za najbolji sportski klub poglašeno je Smučarsko-planinarsko društvo „Jahorina“, najboljeg trenera Dragan Rabota iz Kluba borilačkih sportova „Rajko Kušić“, dok je Radomir Pavičević iz Fudbalskog kluba „Romanija“ najbolji sportskog radnik.

Rabota je rekao da mu dobijeno priznanje mnogo znači i daje podstrek za dalji rad, te podsjetio da je za najboljeg trenera prvi put proglašen 2005. godine, a potom i 2010.

On je dodao da je njegov klub u protekloj godini postigao značajne rezultate i na svjetskim i evropskim takmičenjima.

Specijalno priznanje je dodijeljeno i Jovani Drašković iz Udruženja za djecu sa posebnim potrebama „Sunce“.

Na večerašnjoj svečanosti u Kulturnom centru Pale dodijeljene su diplome za devet sportista koji su ušli u najuži izbor za sportistu opštine, a proglašeno je i deset perspektivnih mladih sportista.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević naglasio je da je ova lokalna zajednica u protekle četiri godine mnogo uložila u sport i sportsku infrastrukturu, kao što je izgradnja sportske dvorane i brojne sportske terene u mjesnim zajednicama, sa ciljem omasovljavanja i razvoja sporta.

Kovačević je naglasio da su sport i sportisti Pala uvijek bili svijetla tačka i promoteri ove opštine u svijetu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izbor-sportiste-2012/] width=[54] height=[54] title=[Žana Novaković najuspješniji sportista opštine Pale u 2012. godini] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare