Žana Novaković najbolji sportista Istočnog Sarajeva

0

Članica SPD Jahorina Žana Novaković proglašena je za najboljeg sportistu Istočnog Sarajeva u 2009. godini. Reprezentatvika BiH i višestruka republička i državna prvakinja u alpskim smučarskim disciplinama slalom i veleslalom je svojim rezultatima ostavila u sjeni sve ostale kandidate, koji su bili nominovani za ovo prestižno priznanje. Svečano proglašenje najboljih održano je u KC “Pale“, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Vinko Radovanović. Žana Novaković je već dugi niz godina državna prvakinja u disciplinama slalom i veleslalom. Jedina je takmičarka u BiH koja ima ostvarenu A olimpijsku normu u ovim disciplinama, a na predstojećim ZOI koje će se održati u Vankuveru ovog mjeseca nosiće zastavu BiH.

Pored Žane Novaković u konkurenciji za izbor najboljeg sportiste Istočnog Sarajeva bili su još džudisti Famosa Stefan Šiljegović, Dejana Komljenović i Nikolina Popović, te atletičarke Glasinca i Slavije Gorana Cvijetić i Desanka Ćiro.

Priznanja najperspektivnijih sportista dobili su džudisti Famosa Miroslav Bjelica i Jovana Skakavac, nordijski smučari Ivana Kovačević iz SK Romanija Pale i Nemanja Jovičić iz SK Mladen Grujić Istočno Stari Grad, kao i mlade karatistkinje Slavije i Glasinca Milica Simić i Isidora Borovčanin.

Zvanje najboljeg trenera ponio je stručnjak Slavije Zoran Erbez, za koga se vežu najveći uspjesi premijerligaša iz Istočnog Sarajeva, a njegova ekipa je proglašena za najuspješniji klub u prošloj godini.

Priznanje najuspješnijeg sportskog radnika ponio je Saša Kosorić iz šahovskog kluba Glasinac, dok je šahista Hendikepa Momir Ašonja najbolji sportista u kategoriji invalidnih lica.

U konkurenciji udruženja djece i lica sa posebnim potrebama priznanje najuspješnijeg je uručeno Udruđenju za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška“ sa Sokoca.

Gradonačelnik Vinko Radovanović je uručio zahvalnice RTRS, TVIS, TVOSM i TVBN za medijsku afirmaciju sporta i sportista Istočnog Sarajeva.

Fotografije:

Izbor sportiste I Sarajevo 0001.jpg Izbor sportiste I Sarajevo 0002.jpg Izbor sportiste I Sarajevo 0003.jpg Izbor sportiste I Sarajevo 0004.jpg Izbor sportiste I Sarajevo 0005.jpg

(Izvor: RTV IS / foto:Vasić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare