Zamućenje vode na području Pala i Podgraba

1

Zbog obilnih padavina na području Pala, Podgraba, Trnova i Kijeva došlo je do zamućenja vode, pa se potrošačima preporučuje preventivno prokuvavanje vode.

Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo saopšteno je da su obilne padavine uzrokovale zamućenje vode na izvoru LJuštra, odnosno Grabski mlini, sa kojih se vodom za piće napajaju naselja Trnovo i Kijevo.

„Rezultati ispitivanja vode na izvorištima LJuštra i Grabski mlini pokazuju da je parametar zamućenja povišen, odnosno blago povišen u odnosu na propisane vrijednosti. Koncentracija rezidualnoga hlora u adekvatnoj je koncentraciji propisanoj Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode namijenjenoj za ljudsku upotrebu“, navedeno je u saopštenju.

Korisnicima iz Trnova i Kijeva preporučuje se preventivno prokuvavanje vode, posebno za malu djecu, stariju populaciju, bolesna i osjetljiva lica.

Iz „Vodovoda“ navode da će potrošači biti blagovremeno obaviješteni kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama.

U saopštenju se dodaje da se preventivno prokuhavanje vode preporučuje i na području Pala i Podgraba, gdje je usljed obilnih padavina i topljenja snijega, takođe došlo do zamućenja vode.

Usljed obilnih padavina i topljenja snijega, kako se navodi, došlo je do porasta vodostaja rijeka.

(www.palelive.com / Srna)

 

 

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nije da nismo primjetili. Pustio vodu – ne pustio, nema razlike