Zajednički rješavati probleme

0

Načelnici opština Pale Miodrag Kovačević i Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, kao predsjednici opštinskih odbora SDS-a, dogovorili su danas da zajednički zatraže da problemi ovih opština budu više zastupljeni u Skupštini grada Istočno Sarajevo.
„U toku je konstituisanje Skupštine grada Istočno Sarajevo i mi ćemo u tom stranačkom smislu nastupiti zajedno, što nam daje posebnu poziciju. Tražićemo da naši problemi budu više zastupljeni u gradu nego što je to do sada bilo“, rekao je Kovačević i dodao da ove dvije opštine zajedno po površini čine polovinu grada Istočno Sarajevo.

On nije želio da govori o kandidatu za gradonačelnika, ali, kako je rekao, ako se desi da SDS ima kandidata za gradonačelnika – onda će ove dvije opštine imati ozbiljne ljude za takvu poziciju.

Kovačević je rekao novinarima da je na današnjem sastanku dvojice načelnika bilo riječi i o tome kako na najbolji način riješiti postojeće infrastrukturne probleme i otkloniti sve prepreke da bi ove dvije opštine funkcionisale normalno.

On je dodao da je ovo prvi sastanak i da će sastanci biti održavani svakog mjeseca da bi bili rješavani postojeći problemi. „Imamo puno toga zajedničkog sa opštinom Istočni Stari Grad, a posebno kada je u pitanju putna infrastruktura“, rekao je Kovačević i dodao da nijedna opština ne može uraditi neki infrastrukturni projekat bez podrške druge opštine, jer se naslanjaju jedna na drugu.

Kovačević kaže da je na sastanku razgovarano i o rješavanju problema prevoza građana u ove dvije opštine, kao i o projektima u vezi sa turističkom ponudom.

Gašanović je rekao da Pale i Istročni Stari Grad zajedno imaju oko 600 kilometara kvadratnih površine i da su 10 puta veći od površine opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, kao i po broju stanovnika.

„Želimo zajednički da nastupimo u Skupštini grada i u naredne četiri godine imamo saradnju na najvećem nivou“, rekao je Gašanović.

On je istakao da sa načelnikom opštine Pale želi da približi stavove kako bi počeli rješavati infrastrukturne i projekte u vezi sa razvojem turizma.

Gašanović je naveo da djeca iz opštine Istočni Stari Grad pohađaju škole u opštini Pale, zbog čega ima obavezu da im obezbijedi bolje uslove prevoza.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare