Zainteresovani za projekat energane

0

SOKOLAC – Predstavnici Svjetske banke zainteresovani su za projekat kogeneracijske energane za proizvodnju toplotne i električne energije, koji je uradila opština Sokolac, izjavio je načelnik te opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je danas razgovarao sa konsultantima Svjetske banke o proizvodnji toplotne energije korištenjem biomase, jer ova opština očekuje da će biti uvrštena na listu te banke za realizaciju projekta.

Prema njegovim riječima, Svjetska banka pokreće kampanju na zapadnom Balkanu za preorijentisanje toplana na biomasu, a do sada je razgovarano o ovoj temi i sa potencijalnim investitorima.

Bjelica je upoznao konsultante Svjetske banke o stanju u drvoprerađivačkoj proizvodnji na području Sokoca i kapacitetima, ističući da su privrednici uložili znatna sredstva za proizvodnju peleta.

On je rekao da proizvodnja peleta ne bi bila konkurencija proizvođačima briketa, odnosno korištenju biomase za toplotnu energiju, te da se očekuje da će opština ući u najuži izbor Svjetske banke da finansira jedan pilot-projekat u ovoj opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare