Zahvalnost medicinskim radnicima za zalaganje

0

ZVORNIK – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić zahvalio je medicinskim radnicima regije Birač za trud i nesebično zalaganje za vrijeme katastrofalnih poplava koje su zadesile ovo područje.

Bogdanić je danas prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana doktora porodične medicine u organizaciji Zvorničke Podružnice doktora porodične medicine, istakavši da na taj način kolegama želi da pruži podršku.

„Želim i da ih ohrabrim porukom da će u ministarstvu i u budućnosti imati partnera. Iznalazićemo najbolji način da razvijamo zdravstvenu zaštitu, odnosno da sistem osposobljavamo tako da bude spreman i na ovakve neželjene situacije, a svakako i da se na neki način vraćamo redovnom radu i da se bavimo svakodnevnim aktivnostima“, rekao je Bogdanić Srni.

Predsjednik zvorničke Podružnice doktora porodične medicine Goran Birčaković rekao je da će u okviru radnog dijela biti održana stručna predavanja o prevenciji interkardijalnih krvarenja, hipertenziji, anoreksiji i bulimiji kod srednjoškolaca u Foči i primjeni strategije primarne zdravstvene zaštite u zvorničkom Domu zdravlja.

„Predavači su profesor Maja Račić, Danijel Atijas, kardiolog Duško Mlađenović, te Bogdana Bodiroga. I naš specijalizant Gorica Đukanović izložiće svoj rad koji će se pojaviti na Svjetskom kongresu porodične medicine u Lisabonu“, rekao je Birčaković.

Birčaković je zahvalio na pomoći u organizaciji obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine opštini Zvornik, Domu zdravlja i Opštoj bolnici, kao i nekolicini privrednih subjekata.

LJekare iz domova zdravlja regije Birač, Opšte bolnice Zvornik, te kolege iz Kneževa, Prijedora, Banjaluke, Doboja, Ugljevika, Foče i Sokoca pozdravio je i poželio im srećan rad i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

U toku dana u centru Zvornika izvršena su besplatna mjerenja pritiska, šećera u krvi i holesterola, a dijeljen je i promotivni materijal o značaju prevencije.

Obilježavanje Svjetskog dana doktora porodične medicine prvobitno je bilo najavljeno za 17. maj, ali je zbog poplava odgođeno za 31. maj.

Podružnica doktora porodične medicine Zvornik broji 54 tima doktora porodične medicine u šest domova zdravlj, od čega su tri ljekara specijalista porodične medicine i 16 specijalisti sa edukacijom, dok je na specijalizaciji trenutno 10 ljekara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare