Zahvaljujući projektima Zavoda zaposleno 116 Fočaka

0
Zahvaljujući projektima Zavoda zaposleno 116 Fočaka

FOČA – Zaposlenje ili šansu za prvo radno iskustvo tokom prošle i ove godine u okviru različitih projekata i planova Zavoda za zapošljavanje Srpske dobilo je 116 Fočaka, za šta je izdvojeno 750.000 KM, istaknuto je danas na sastanku načelnika opštine Foča Radisava Mašića i direktora Republičkog zavoda Miroslava Vujičića.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima zapošljavanja za narednu godinu.

Mašić je rekao da je među novozaposlenima najviše mladih pripravnika, lica starosti pedeset i više godina i boračkih kategorija.

„Od toga je 40 pripravnika dobilo mogućnost da ostvari staž, a opština je iz vlastitih sredstava izdvojila sredstva za 30 pripravnika koji su prošli ili su još u ovoj fazi. Očekujemo da ćemo do kraja godine i za pripravnike i za proces zapošljavanja posredstvom kriterijuma koje ima Zavoda za zapošljavanje obezbijediti nova radna mjesta“, naveo je Mašić.

Vujičić je istakao da je sve što se radi u Zavodu fokusirano na smanjenje broja nezaposlenih u Republici Srpskoj, te da će u narednoj godini akcenat biti na podsticanju zapošljavanja u oblasti privrede.

„To je projekat regresnog plaćanja doprinosa, odnosno finansiranja povrata regresnih sredstava privredi. Zajedno sa Vladom Srspke obezbijedićemo za to 16 miliona KM, što su velika i značajna sredstva, i na taj način direktno pomoći privredi opština širom Srpske, među kojima je i Foča“, rekao je Vujičić.

Na sastanku je istaknuto da se zahvaljujući projektima koje Vlada Srpske realizuje posredstvom Zavoda na području Foče blago smanjuje broj nezaposlenih.

Broj nezaposlenih trenutno je 3.380, a zaposlenih 3.500. Sagovornici su saglasni da je zajedničkom saradnjom ovakvu stopu moguće poboljšati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare