Zahtjevi za regresirano dizel – gorivo

0
alt

ZVORNIK – U mjesnoj kancelariji u Pilici za poljoprivrednike Pilice, Lokanja i Šepka biće organizovana podjela zahtjeva koje treba da popune za regresirano dizel-gorivo, najavio je danas v.d. načelnika Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović.

„U mjesnoj kancelariji u Pilici u ponedjeljak će radnik opštine dijeliti ovjerene zahtjeve zainteresovanim poljoprivrednicima, kojih ima više od 600 u ove tri mjesne zajednice. Oni neće morati da dolaze u zgradu opštine i na taj način izbjeći će trošak za prevoz i uštedjeti vrijeme“, rekao je Cvjetinović novinarima.

On je istakao da je podjela regresiranog dizel-goriva u zvorničkoj opštini počela juče, te da je zahtjeve popunilo više od 20 poljoprivrednika koji će gorivo moći da podignu na pumpama „Nestro“ u Karakaju i Diviču.

Regresirano dizel-gorivo za ovogodišnju proljećnu sjetvu poljoprivrednici će plaćati po cijeni umanjenoj za 60 feninga po litru, a obezbijedila ga je Vlada Republike Srpske posredstvom nadležnog ministarstva.

Cvjetinović je rekao da se maksimalno može dobiti 50 litara po hektaru za sjetvene kulture i 35 litara po hektaru za voćnjake, a poljoprivrednik ne mora odmah preuzetu cjelokupnu količinu koja mu je maksimalno odobrena, već je može preuzeti u više navrata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare