Zahtjev za zaposlenje podnijelo osam poslodavaca

0

SOKOLAC – Prema projektu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske „Podrška zapošljavanju u privredi i samozapošljavanje“, na području opštine Sokolac osam poslodavaca podnijelo je zahtjev za zapošljavanje novih radnika, a 21 lice je prijavljeno za zapošljavanje kod ovih poslodavaca i jedno za samozapošljavanje.

Šef sokolačkog Biroa za zapošljavanje Milivoje Erić rekao je danas Srni da Zavod za zapošljavanje Srpske finansira sa 2.500 KM zaposlenje po jednom licu kod poslodavca, dok se samozapošljavanje finansira sa 3.000 KM za otvaranje vlastite firme.

On je napomenuo da su zahtjeve podnijeli poslodavci „Čajević-komerc“, „Žarson“, „Ravna Romanija“, „Bereg“, „Medeks“ i drugi.

Erić je istakao da su prema projektu „Znanjem do posla“ Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske pripravnički staž odrađivale 23 osobe sa visokom stručnom spremom , od čega tri još odrađuju ovaj staž. Pripravnički je odradilo i jedno lice sa višom školskom spremom.

Prema njegovim riječima, pripravnički staž sa visokom stručnom spremom odrađuje po jedan diplomirani ekomomista u Psihijatrijskoj klinici i radnji „Onogošt“, te jedan akademski grafičar u „Štampariji“. Stalno zaposlenje dobio je profesor engleskog jezika u „Info-centru“.

Na evidenciji sokolačkog Biroa za zapošljavanje je 2.150 lica koja aktivno traže posao.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare