Zahtjev za zajam podnijela 32 nezaposlena borca

0

HAN PIJESAK – Boračka organizacija opštine Han Pijesak dobila je 20.000 KM, koje je Vlada Republike Srpske odobrila putem Investiciono-razvojne banke RS za kreditiranje samozapošljavanja 32 nezaposlena borca, koliko ih je apliciralo za ovaj zajam.

Predsjednik ove organizacije Dragan Kosorić rekao je danas Srni da jedan nezaposleni borac može da dobije od 3.000 KM do maksimalnih 20.000 KM, tako da su ova sredstva nedovoljna, te da bi za zadovoljavanje potreba ove organizacije bilo potrebno 34.000 KM. Prema njegovim riječima, kamatna stopa je četiri odsto sa grejs periodom od tri godine, a uslovi za dobijanje zajma su potvrda od biroa o nezaposlenosti, rješenje o kategorizaciji borca i kućna lista, kao i da ima registrovanu firmu sa otvorenim žiro-računom, te da ukoliko se bavi poljoprivredom ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo sa dva žiranta, kako bi nepokretnosti mogao staviti pod hipoteku i drugo.

On je napomenuo da ukoliko prvi nezaposleni borac sa rang liste ne ispuni potrebne uslove za dobijanje zajma, konkurisaće ostali borci prema utvrđenoj rang listi.

Na evidenciji Biroa za zapošljavanje nalaze se 92 nezaposlena borca.

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare