Zahtjev za formiranje stanice javne bezbjednosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su danas zaključak u kojem traže od MUP-a Republike Srpske da na području ove opštine formira stanicu javne bezbjednosti i na taj način poveća broj izvršilaca na terenu, čime bi i stepen bezbjednosti bio podignut na viši nivo.

Odbornici su donijeli ovaj zaključak nakon rasprave o stanju bezbjednosti na području opštine Istočna Ilidža, u svjetlu događanja u Federaciji BiH, a posebno u Sarajevu.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je da Skupština opštine traži sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srspke Radislavom Jovičićem na kojem bi ukazali na probleme koji postoje zbog geografskog položaja opštine i blizine međuentitetske linije.

On je podsjetio da je, reorganizacijom MUP-a Republike Srpske, opština Istočna Ilidža ostala bez stanice javne bezbjednosti.

“Već duže upozoravamo na blizinu međuentitetske linije, zbog čega na području opštine mora postojati veći broj uniformisanih policajaca koji će voditi računa o bezbjednosti svih stanovnika”, istakao je Kovač.

On smatra da je neophodno da i opština Istočna Ilidža, kao i opština Istočno Novo Sarajevo, ima stanicu javne bezbjednosti i ljude koji će biti isključivo zaduženi za bezbjednost na području opštine.

Skupština je na današnjoj sjednici donijela i Odluku o davanju saglasnosti na sporazum o saradnji između opštine Istočna Ilidža i preduzeća “Hidro pauer enerdži PLC” iz Londona na izgradnji mini-hidroelektrana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments