Zabranjena sva javna okupljanja

0

SOKOLAC- Štab za vanredne situacije opštine Sokolac naredio je da se od danas zabranjuju sva javna okupljanja, rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, svadbenih salona, fitnes centara, bazena, velnes i spa centara u hotelima, dječijih igraonica, privatnih stomatoloških ambulanti, priređivača igara na sreću, sportskih organizacija i škola sporta, a zabranjeni su i treninzi i tamičenja za sportiste svih kategorija.

Ovom naredbom o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Sokolac precizirano je sprovođenje vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva.

Ovom naradbom ograničen je rad svim trgovinama na period od 7.00 do 18.00 časova radnim danima i subotom, a zabranjen rad nedjeljom, izuzev trgovinama prehrambenim proizvodima/robom široke potrošnje, koje mogu raditi od 8.00 do 13.00 časova.

Prema naredbi, rad navedenih subjekata, organa uprave i organa jedinica lokalne samouprave obavezno je organizovati u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije i Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac.

Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo i Odsjeka komunalne policije opštine Sokolac zaduženi su da obezbijede poštovanje ove naredbe, koju je potpisao komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Milovan Bjelica.

Svi građani koji dolaze iz inostranstva dužni su da se jave Domu zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ na Sokocu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare