Za završetak radova potrebno 250. 000 KM

0

SOKOLAC – Do kraja ove građevinske sezone trebala bi biti završena zgrada na lokalitetu Sokolačke njive sa 17 stanova za smještaj lica iz alternativnog centra u Podromaniji kod Sokoca.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Milomir Rajić rekao je danas Srni da su radovi nastavljeni, a za završetak objekta Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske treba izdvojiti 250.000 KM.

Prema njegovim riječima, objekat je građevinski zatvoren, a u narednoj fazi biće urađeni fini radovi.

On je napomenuo da je izvođač radova tokmo prve i druge faze gradnje bilo preduzeće „Vranica“ sa Pala, a 350.000 KM su obezbijedili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fond za povratak BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Republike Srpske.

Opština je objezbijedila lokaciju i infrastrukturu za objekat, a, prema broju članova porodica određena je kvadratura stanova od 30 do 50 metara kvadratnih.

Nastavljeni su radovi na izgradnji vodovoda Rančići – Žljebovi kod Sokoca za snabdijevanje 50 domaćinstava, a izvođač radova je preduzeće „Rajak vob“ sa Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare