Za vodosnabdijevanje pet miliona maraka

0

Rukovodstvo opštine Pale je i u teškim vremenima pokazalo da se uz domaćinsko poslovanje može održati finansijska stabilnost svih institucija i preduzeća u opštinskoj nadležnosti. Obezbjeđena su i nova ulaganja u kapitalne projekte.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević kaže da će u naredne tri godine biti uloženo preko pet miliona maraka u vodosnabdijevanje ove lokalne zajednice, što će biti najkrupnija investicja u ovom mandatu opštinske administracije.

“Polovinu novca ćemo obezbijediti iz bespovratnih grantoya, a drugu polovinu iz povoljnih kieditnih sredstava. Ovom projektu je prethodila studija izvodljivosti koja je ukazala na njegovu opravdanost. Projekat ćemo realizovati u tri faze, prvi će biti usmjeren u smanjene gubitka vode, dok će potom uslijediti revitalizacija vodovodnog i kanalizacionog sistema”, istiće Kovaćević.

On napominje da ovo nije jedini projekat za razvoj ove opštine, te da je do sada urađeno mnogo kako bi lokalna administracija što bolje funkcionisala. Podsjeća da je bilo i bolnih i nepopularnih mjera koje je morao da uradi.

“Tu prije svega mislim na trend smanjenja javne potrošnje i racionalizaciju troškova, odnosno velikih ušteda na platama, odborničkim naknadama i drugih maierijalnih troškova”, kaže Kovačević.

Predsednik SO Pale Miroslav Brčkalo tvrdi da se i pored ekonomske krize u ovoj opštini gradi veliki broj građevina, što pokazuje da je ova sredina atraktivna za ulaganja.

“Trenutno je u izgradnji na hiljade kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora. Kada se tome doda izgradnja sudentskog doma i radovi na završetku trga, naša opština dobija sve urbaniji karakter”, ističe Brčkalo.

Saradnja sa Vladom RS

Pored toga što je aktuelni načelnik opštine Miodrag Kovaiević iz SDS, to mu, kako kaže, ne predstavlja nikakav problem u komunikaciji sa ministrima iz Vlade RS.

“Nemam samo dobru saradnju sa Vladom RS već i sa ostalim republičkim institucijama. Veliki je broj završenih projekta koje je sufinansirala ili finasirala Vlada RS, što daje nadu da će ova saradnja biti nastavljena”, kaže Kovačević.

(www.palelive.com / Blic)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments