Za vikend takmičenje u lovu na mladicu

0

FOČA – Sportsko ribolovno društvo „Mladica“ iz Foče, poslije pauze duže od 10 godina, organizovaće za vikend, 8. i 9. decembra, međunarodno takmičenje u lovu na mladicu nazvano „Huko huko kup“ po latinskom imenu za „drinsku kraljicu“.
Takmičenje, za koje se prijavilo više od 30 mladičara iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, biće održano na rijeci Drini, cijelim njenim tokom kroz opštinu Foča, od ušća Pive u Taru do granice sa Federacijom BiH, na stazi dugoj 30 kilometara.

Fočanski ribolovci odlučni su u namjeri da ožive ovo takmičenje, po kome su nekada bili prepoznatljivi.

Posljednji put „Huko huko kup“ održan je 2006. godine.

„Potrudićemo se da sve bude na najvišem nivou i nastojaćemo da od sada pa svake naredne godine u Foči budemo domaćini ovog kupa. Potrudićemo se da u budućem periodu imamo što više ovakvih takmičenja koja bi mogla do dobiju i evropski, pa i svjetski karakter“, rekao je predsjednik „Mladice“ Milan Rudinac.

Loviće se isključivo na vještački mamac sa obale, a obaveza takmičara je da, uz ribolovni pribor, posjeduju metar i foto-aparat ili mobilni telefon sa foto-aparatom.

„Boduje se ulov mladice bilo koje dužine. Mjeri se od glave do repa preko tijela, a svaka ulovljena riba vraća se neoštećena u rijeku“, naveo je Rudinac

On je dodao da je nagrade za tri najveća ulova i takmičara sa najviše ulovljenih riba, obezbijedio generalni sponzor „Strim takl“, odnosno Ognjen Borovčanin sa Pala, a organizaciju su pomogli i hotel „Zlatna žita“ sa Pala, „M:tel“, Rafting kamp „Divlja rijeka“ i Sportski savez „Foča“.

„Huko huko kup“ počeće u subotu, 8. decembra u 8.00 časova, a završiće se u nedjelju, 9. decembra, u 14.00 časova.

Biće organizovana i druženja takmičara u Planinarskom domu „Zabrana“ i na ribolovačkom izletištu u Handićima, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada biće u restoranu „Devetka“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare