Za uređenje igrališta 4.700 KM

0

MILIĆI – Udruženje građana „Forum žena“ iz Milića obezbijedilo je 4.700 KM za uređenje sportskog igrališta kod Osnovne škole /OŠ/ „Aleksa Jakšić“ u Milićima u okviru programa malih grantova koji u BiH provodi sarajevski Centar za promociju civilnog društva /CPCD/.

Predsjednik Udruženja Milanka Pantić rekla je novinarima da su glavni donatori programa Ambasada Švedske u BiH i Švedska razvojna agencija /SIDA/.

„Projekat uređenja školskog igrališta trajaće tri mjeseca, a u planu je da se igralište ogradi, te uredi sportska infrastruktura, koševi i golovi za mali fudbal“, rekla je Pantićeva, dodavši da će u realizaciji projekta sa 500 KM učestvovati i opštinske vlaste.

Direktor OŠ „Aleksa Jakšić“ Jovan Zekić rekao je novinarima da će realizacijom ovog projekta učenici imati znatno bolje uslove za bavljenje sportskim aktivnostima.

„Nadamo se da ćemo sa Udruženjem nastaviti saradnju, jer školi je i dalje potrebna podrška donatora. Školski objekat smo uredili ranijih godina, a sada bi trebalo da dođe na red regulacija površinskih voda i izgradnja odvoda, a potom i asfaltiranje i uređenje školskog dvorišta“, rekao je Zekić.

Nastavu u OŠ „Aleksa Jakšić“ u narednoj školskoj godini pohađaće 630 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments