Za uređenja korita studenog Jadra 600.000 KM

0
Opština Milići
Opština Milići

MILIĆI – Vlada Republike Srpske obezbijedila je 600.000 KM za uređenja dijela korita Studenog Jadra na području opštine Milići, s ciljem uređenja i zaštite priobalnih naselja od poplava, poput onih koju su i ovu opštinu pogodili 2014. godine, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i ekologiju Slađana Todorović.

Ona je istakla da su radovi u toku i da je ovo prva faza projekta uređenja korita riječnih vodotokova na području opštine Milići vrijednog oko 1.350.000 KM.

“U toku je izrada plana investicija za sljedeću godinu, u koji će vjerovatno ući i druga faza uređenja obala Studenog Jadra, a to će zavisiti i od toga da li ćemo uspjeti da obezbijedimo i neka eksterna sredstva, s obzirom na to da je riječ o krupnijim investicijama”, rekla je Todorovićeva.

Ona je napomenula da kompletan projekat obuhvata dionicu od ušća rijeka Studeni i Zeleni Jadar, uzvodno do Srednjoškolskog centra “Milutin Milanković”.

Projekat je uradila projektantska kuća “Konus-inženjering” iz Prnjavora, a radovi su povjereni preduzeću “Zvornik putevi”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments