Za unapređenje zaštite od požara u prekograničnom području 429.737 evra

0

ROGATICA – Opština Rogatica i Nacionalni park „Tara“ realizovaće tokom narednih 18 mjeseci projekat pod nazivom „Unapređenje upravljanja sistemom zaštite od požara u prekograničnom području BiH i Srbije“ čija je ukupna vrijednost 429.737 evra, od čega oko 85 odsto finansira EU.

Vođa projektnog tima Zoran Bojović rekao je danas Srni da EU finansira projekat sa 363.429 evra, odnosno 84,57 odsto ukupne vrijednosti, a opština i Nacionalni park sa 66.308 evra, i istakao da je cilj unapređenje sistema upravljanja u hitnim situacijama u slučaju požara u prekograničnom području BiH i Srbije.

On je naveo da će biti nabavljena vatrogasna interventna odijela, vatrogasne radne uniforme, setovi vatrogasne opreme za spasavanje sa visine i iz dubine, odnosno alpinistička oprema i specijalno vozilo dizalica za spasavanje i rad na visini.

Bojović je naveo da će biti nabavljena dva terenska vozila za gašenje šumskih požara i oko 50 sitnih alata za gašenje požara – od naprtnjača, vatrogasnih crijeva za gašenje požara, skretnica, prelaznica, mlaznica i drugo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare