Za udruženja građana 95.000 KM

0

ROGATICA – Komisija opštine Rogatica za saradnju sa udruženjima građana raspisala je konkurs za finansiranje projekata udruženja građana od posebnog interesa, za šta je u opštinskom budžetu za ovu godinu obezbijeđeno 95.000 KM.

U Administrativnoj službi opštine Rogatica Srni je rečeno da će sredstva biti dodijeljena udruženjima čije su projektne aktivnosti usmjerene na rješavanje problema omladine, nezaposlenih, izbjeglica i starih lica, porodice i žena.

Sredstva će biti dodijeljena za rješavanje problema lica sa posebnim potrebama, afirmaciju kulturnih potencijala i posebnosti opštine, inicijative u podizanju nivoa urbane kulture, očuvanje životne sredine i podizanje nivoa ekološke kulture, razvoj sela i tradicije.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja građana sa sjedištem na području ove opštine, apliciranjem za ukupan iznos vrijednosti projekta ili za dio nedostajućih sredstava.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Na području opštine Rogatica djeluju, između ostalih, Udruženje žena “Snop”, Udruženje proizvođača krompira, Udruženje pčelara “Sat”, Lokalna akciona grupa “Devetak”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments