Za stravične zločine nad Srbima niko nije odgovarao

0
Arhivska fotografija

BANJALUKA – Muslimanske snage predvođene Naserom Orićem počinile su stravične zločine nad Srbima u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, ali za to, nažalost, još niko nije odgovarao, izjavio je danas Srni direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

Kojić je rekao da je činjenica da je od aprila 1992. do januara 1993. godine ubijeno 80 odsto lica od ukupnog broja stradalih.

„Očigledno je da Haški tribunal i pravosuđe BiH nisu htjeli da procesuiraju lica koja su počinila stravične zločine ili što je još gore oslobađali su pojedince, među kojim je Orić“, rekao je Kojić.

On je istakao da u svemu ovome značajnu ulogu ima i međunarodna zajednica, jer događaje iz jula 1995. godine žele da predstave pogrešno.

„Ignorisanje zločina počinjenih nad Srbima ne doprinosi procesu pomirenja među narodima u BiH i takvo ponašanje je nedopustvio“, dodao je Kojić.

U selu Zalazje danas će biti obilježeno 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni koje su na Petrovdan 1992. godine ubile muslimanske snage.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare