Za stipendiranje studenata 150.000 KM

0

ZVORNIK – Iz budžeta opštine Zvornik u akademskoj 2012/13 godini biće stipendirano 250 studenata i za tu namjenu biće izdvojeno 150.000 KM, saopšteno je iz opštinske administracije.

Načelnik opštine Zoran Stevanović donio je odluku o dodjeli stipendija po opštinskom Konkursu o dodjeli stipendija za studente bez roditelja, sa hendikepom, djecu čiji su roditelji invalidi i civilne žrtve rata, kao i studente slabog materijalnog stanja.

„Odobrene su 74 stipendije u kategoriji koju čine studenati bez roditelja, oni sa hendikepom, kao i oni čiji su roditelji invalidi i civilne žrtve rata“,rekao je Milan Cvjetinović v.d. načelnika Odjeljenja za privredu, poljoprvredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik.

U kategoriji studenata slabog materijalnog stanja stipendije su odobrene za njih 95. „Ovim kategorijama će u skladu sa planiranim sredstvima u budžetu opštine u toku godine biti isplaćeno po 400 KM“, istakao je Cvjetinović.

On je podsjetio da je prethodno,u drugoj polovini aprila načelnik opštine donio i odluku o dodjeli stipendija studentima koji imaju prosjek 8,5 i iznad i studentima prve godine koji su nosioci Vukove diplome.

„Svim kandidatima iz ove dvije kategorije koji su se prijavili na konkurs i koji su ispunjavali uslove biće isplaćivane stipendije tokom deset mjeseci u iznosu od po 100 KM“ napomenuo je Cvjetinović i dodao da će ovaj vid pomoći primiti 81 student.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare