Za stipendije prijavljena 382 kandidata

0

ZVORNIK – Na konkurs za dodjelu stipendija u školskoj 2012/13. godini u opštini Zvornik prijavila su se 382 kandidata, rekao je savjetnik načelnika opštine Zvornik za mlade, sport i nevladine organizacije Ognjen Pavlović.


Pavlović je novinarima rekao da su od ovog broja 65 studenti sa prosjekom 8,5 i iznad, njih 17 su nosioci Vukove diplome i 300 su studenti bez roditelja, sa hendikepom, civilne žrtve rata, djeca invalida i djeca slabog materijalnog statusa.

On je istakao da je stav načelnika opštine Zorana Stevanovića da se izađe u susret svim studentima koji dostave dokumentaciju i ispunjavaju osnovne uslove, tako da će lokalna zajednica pokušati sve njih obuhvatiti stipendijama.

„Studentima prve godine koji su nosioci Vukove diplome i studentima sa prosjekom 8,50 i iznad biće isplaćivano 100 KM mjesečno tokom deset mjeseci, dok će ostalim kategorijama biti isplaćivani manji iznosi, upravo kako bi bio obuhvaćen što veći broj studenata“, naveo je Pavlović.

On je naglasio da je Zvornik među opštinama u BiH koje finansiraju najveći broj studenata i izdvajaju najviše sredstava za ovu namjenu.

„Rang lista stipendista biće istaknuta krajem februara ili početkom marta, a za ovu namjenu u školskoj 2012/13. godini iz budžeta opštine Zvornik biće izdvojeno 150.000 KM“, istakao je Pavlović.

On je podsjetio da je 2011/12. godini stipendijama bilo obuhvaćeno 410 studenata, za šta je opština predvidjela 180.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare