Za stipendije izdvojeno više od planiranog

0

ZVORNIK – Iz budžeta opštine Zvornik isplaćene su sve stipendije za budžetsku 2012. godinu za 413 studenata i za tu namjenu umjesto planiranih 180.000 KM, izdvojeno je 213.000 KM, saopšteno je danas iz opštinske Administrativne službe.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izvinio se studentima zbog kašnjenja u isplati, istakavši da se opština, uprkos ekonomskoj krizi i budžetski teških nekoliko posljednjih godina, trudi da isplati stipendije koje za studente zasigurno predstavljaju pomoć i podstrek u radu.

„U posljednje dvije godine stipendiranjem obuhvatamo sve kandidate koji se prijave na konkurs za dodjelu stipendija i ispunjavaju uslove. Tako ćemo raditi i ubuduće, jer je ulaganje u studente ulaganje u budućnost i uvijek je ispravno i potrebno“, rekao je Stevanović.

On je istakao da su studenti pokazali razumijevanje kada je riječ o isplati stipendija, te dodao da je jedini i isključivi razlog za kašnjenje loše punjenje budžeta.

Stevanović očekuje da će za tekuću budžetsku godinu isplata stipendija biti znatno prije završena.

U budžetskoj 2013. godini stipendijama je obuhvaćeno 250 studenta i to 81 iz kategorije vukovaca i studenata sa prosjekom 8,5 i iznad, te 169 iz kategorija studenti bez roditelja, sa hendikepom, slabog materijalnog stanja, čiji su roditelji invalidi i civilne žrtve rata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare