Za stambeno zbrinjavanje 17 porodica 100.000 KM

0

SOKOLAC – Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i opština Sokolac obezbijediće 100.000 KM da bi do kraja godine bila završena izgradnja stambene zgrade na Sokocu za 17 porodica iz kategorije raseljenih lica.

Ovo je zaključeno na današnjem sastanku ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davora Čordaša i načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Srpske.

U izgradnju stambene zgrade sa 17 stanova do sada je uloženo 462.719 KM, od čega je Fond za povratak BiH izdvojio 327.640 KM, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica 135.079 KM, a sredstva koja nedostaju obezbijediće resorno ministarstvo iz redovnih budžetskih sredstava u iznosu od 60.000 KM, i lokalna zajednica u iznosu od 40.000 KM.

Na sastanku Čordaša i Bjelice razgovarano je i o projektu zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja za opštinu Sokolac gdje je predviđena izgradnja dva stambena objekta sa ukupno 54 stambene jedinice, navodi se u saopštenju.

Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje pomenutih objekata je više od 1,36 miliona evra, od čega je učešće lokalne zajednice 260.000 evra, a učešće Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica kroz kreditna sredstva Razvojne banke Savjeta Evrope 1,1 milion evra.

Na sastanku je konstatovano da je lokalna zajednica obezbijedila lokaciju, pripremila projektnu dokumentaciju i obezbijedila odgovarajuće odluke na lokalnoj skupštini, čime su stvoreni uslovi da ministarstvo nastavi aktivnosti na analizi projekata i usaglašavanju korisnika projekta.

Sastanku Čordaša i Bjelice prisustvovali su pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Nenad Đokić i načelnik Odjeljenja za obnovu i rekonstrukciju u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Nebojša Ćevriz.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare