Za socijalno ugrožene 700 paketa pomoći

0

FOČA – Aktivisti Opštinske organizacije Crvenog krsta u Foči vrše podjelu 350 paketa hrane i isto toliko paketa higijene socijalno ugroženim porodicama.

Paketi hrane obezbijeđeni su posredstvom Crvenog krsta Švajcarske, povodom Svjetske nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava svake godine od 8. do 15. maja, a pakete sa higijenskim potrepštinama obezbijedila je opština Foča.

Sekretar Crvenog krsta u Foči Snežana Kovač kaže da su korisnici pomoći odabrani u saradnji sa Centrom za socijalni rad i udruženjima posvećenim djeci sa posebnim potrebama, ali i prema zahtjevima lica koja su se obraćala Crvenom krstu, a pomoć su dobila i stara i iznemogla lica bez primanja, koja su stalni korisnici ove organizacije.

„Od švajcarskog Crvenog krsta obezbijeđeno je ukupno 1.000 paketa hrane za regiju stara Hercegovina, odnosno za opštine Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde i Foča“, navela je Kovačeva.

U organizaciji Crvenog krsta, u Foči je ove sedmice održano i regionalno takmičenje osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći, na kojem su najviše znanja pokazali učenici Osnovne škole „Veselin Masleša“ iz foče i Srednjoškolskog centra Foča.

Oni će regiju stara Hercegovina predstavljati na republičkom takmičenju 31. maja u Tesliću.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare